MMA bij Compadres MMA

MMA (Mixed Martial Arts)

Vrij vertaald betekent Mixed Martial Arts gemengde vechtsport. Het is dan ook één van de meest complete vechtsporten die er bestaat met een eindeloos aanbod aan technieken uit verschillende vechtsporten. MMA bestaat uit verschillende gevechtsituaties te denken aan staand, clinch en grond gevecht.

Het staande gevecht bestaat uit stoot-en traptechnieken. Voorbeelden hiervan zijn technieken uit boksen, kickboksen of karate.

Clinchgevecht is een gevecht van dichtbij en bestaat uit balans verstoren knieën, elleboogstoten en worpen. Technieken uit worstelen, judo en thai/kickboksen worden hiervoor het meest gebruikt.

Grondgevecht – hier wordt om posities gevochten met als doel je tegenstander met verwurging, arm of beenklem te dwingen. Stoten op de grond is tevens toegestaan. Technieken uit Braziliaans Jiujitsu, judo en Luta Livre zijn voorbeelden van de technieken die hiervoor wordt gebruikt.

Het komt erop neer dat je bij MMA minimaal 3 verschillende vechtdisciplines met hun eigen specialisme (worpen, staand en grondgevecht) leert beheersen. Vanwege de grote diversiteit is MMA tevens uitstekend geschikt voor zelfverdediging.

Copyright © 2017 Compadres MMA | Alle rechten voorbehouden

Website wordt ondersteund door Quarterback Studios