Disciplines

Kickboksen

Of je nou een beginnende of wedstrijd kickbokser ben bij Compadres MMA ben je aan het juiste adres. Tijdens de trainingen worden er veel aandacht besteed aan techniek en conditie. De trainingen zijn intensief dus ook zeer geschikt om conditie op te bouwen en om af te vallen.

De opbouw van de kickbokstrainingen zien er als volgt uit;

Warming up, drills (oftewel repeterend werk basis stoten en trappen), overnames of tegenaanval, clinch, conditie oefeningen afgesloten door rekken en strekken.

MMA (Mixed Martial Arts)

Vrij vertaald betekent Mixed Martial Arts gemengde vechtsport. Het is dan ook één van de meest complete vechtsporten die er bestaat met een eindeloos aanbod aan technieken uit verschillende vechtsporten. MMA bestaat uit verschillende gevechtsituaties te denken aan staand, clinch en grond gevecht.

Het staande gevecht bestaat uit stoot-en traptechnieken. Voorbeelden hiervan zijn technieken uit boksen, kickboksen of karate.

Clinchgevecht is een gevecht van dichtbij en bestaat uit balans verstoren knieën, elleboogstoten en worpen. Technieken uit worstelen, judo en thai/kickboksen worden hiervoor het meest gebruikt.

Grondgevecht – hier wordt om posities gevochten met als doel je tegenstander met verwurging, arm of beenklem te dwingen. Stoten op de grond is tevens toegestaan. Technieken uit Braziliaans Jiujitsu, judo en Luta Livre zijn voorbeelden van de technieken die hiervoor wordt gebruikt.

Het komt erop neer dat je bij MMA minimaal 3 verschillende vechtdisciplines met hun eigen specialisme (worpen, staand en grondgevecht) leert beheersen. Vanwege de grote diversiteit is MMA tevens uitstekend geschikt voor zelfverdediging.

Grappling

Grappling is een vechtsport waarbij de nadruk gelegd wordt op het grondgevecht. Daarbij zijn stoten en trappen niet toegestaan. Het doel van grappling is om je tegenstander naar de grond te brengen, vechten voor een dominante positie en de tegenstander tot overgave te dwingen door middel van submission (verwurging, arm of beenklem). Grappling is tevens een essentieel onderdeel van MMA en zal dan ook tijdens de MMA lessen worden behandeld.